Alba Badrenas Impulsar la transversalitat. Nova entrada al casc Antic de Granollers

Source: Alba BadrenasTitle: Impulsar la transversalitat: nova entrada al casc antic de GranollersSchool: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC)Tutors: Ana Zubelzu, Xavier Llobet, Enric MirLocation: Granollers, SpainYear: 2022-2023Link: UPCommons
Date: December 12, 2023 Category: Academic

El projecte neix d’una observació curosa i detallada de la ciutat de Granollers. Una ciutat molt marcada pel seu teixit urbà, on la seva vida social i comercial es circumscriu pràcticament al centre, on trobem el casc antic, caracteritzat per carrers estrets i irregulars amb un recorregut de places i tota una zona de vianants que ha anat creixent al llarg dels anys, i on els espais lliures i verds es mantenen a la perifèria.

En aquest projecte es contempla la possibilitat d’impulsar la transversalitat en un lloc estratègic de la ciutat el qual pot esdevenir una nova entrada al casc antic, desdibuixant límits i oferint una continuïtat al centre amb noves connexions entre dues zones molt properes però alhora molt deslligades.

El projecte tracta d’establir nous vincles amb l’espai públic més proper d’aquest lloc i reactivar-lo en aquest punt, ja que actualment es reconeix com un fragment de ciutat fràgil. Per tant, relligar dues zones molt diferenciades per la seva trama urbana i oferir un nou equipament a la ciutat, nous espais públics i zones verdes, d’aquesta manera tractar aquest lloc no tan sols com a lloc de pas sinó com a un pol d’atracció molt cèntric de la ciutat però avui dia descuidat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close