JAAS França Xica

Date: June 22, 2020

Source: JAAS
Fotografías: Joan Guillamat

El projecte aborda la remodelació interior d’un àtic construït als anys 60 al barri del Poblesec de Barcelona. La proposta busca revertir les característiques de partida del pis, altament fragmentat en habitacions petites, revestit amb fusta i amb un fals embigat al sostre i, malgrat la seva condició completament exterior, molt fosc. Donat que el propietari viu sol al pis, es plantejà de relaxar els nivells de privacitat entre les diferents estances afavorint, d’aquesta manera, visions creuades entre elles. 

Es plantejà un exercici elemental: buidar completament l’habitatge i, posteriorment, moblar-lo estratègicament. Una col·lecció de diafragmes situats de forma repetitiva, permet dotar d’ordre a l’habitatge i proveir a cada sub-àmbit l’emmagatzematge i l’activitat requerida. 

Es reforça la lectura de les dues dimensions principals de l’habitatge per incrementar la percepció de dimensió de l’habitatge i les vistes cap a la ciutat. L’absència d’envaneria permet que la llum exterior banyi tots els espais prescindint durant la major part d’hores del dia d’enllumenat artificial. L’única excepció plantejada és el bany, una peça introvertida i de llum tènue on, per contrast, s’utilitza el color per exagerar-ne la seva condició interior.

El projecte es construeix amb una paleta de materials curta que reforça la lectura de l’estratègia d’intervenció. El color blanc per als paraments perimetrals de l’habitatge, la laca gris en el mobiliari fix i, al paviment, la fusta de roure per construir un espai domèstic més confortable.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projecte: França Xica
Arquitectes: JAAS Julià Arquitectes Associats
Equip: Josep M. Julià, Manuel Julià, Jordi Gorgues, Aina de Montserrat
Client: Privat
Situació: Barcelona, Espanya
Data projecte: 2015
Data de finalització: Juny 2016
Pressupost: 1.000€/m2
Col·laboradors: Conspiera SL (Constructor), Eurofusters (Fuster), Getoena55 (Serraller)
Fotògraf: Joan Guillamat

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close