Irina Berdonces + Núria Tarrés Habitatges + coworking a Ciutat Vella

School: ETSAB Barcelona, Habitatge i CiutatStudio: Josep FerrandoYear: 2016
Date: July 27, 2017 Category: Old Academic

CONTRASTS
La idea
L’essència del lloc
La vida a Ciutat Vella ve donada pels carrers estrets i laberíntics que la recorren juntament amb el contrast de les places on desemboquen aquests. Així es genera contínuament un joc de compressió-descompressió.
Traces i llum
L’esquema d’intencions inicial s’origina a partir de dos factors: l’aprofitament màxim de la llum incident i la continuïtat de les traces urbanes existents. Com a resultat es creen els pous de llum a les zones amb més incidència del Sol durant el dia i aquests es connecten entre sí a través de les traces esmentades.
L’essència integrada
Ens contagiem de l’essència de Ciutat Vella i intentem reproduir-la mitjançant la interacció entre volums que creen el joc del buit i el ple donant peu a que la llum prengui protagonisme en la relació.
Aquesta essència es transmet des de la vida pública, a la col·lectiva i finalment a la vida íntima creant una interrelació entre les tres escales del projecte i la ciutat.
Transició urbana
L’emplaçament del projecte s’entén com un punt de transició entre la compacta i irregular Ciutat Vella amb l’ampla i ordenada Eixample de Barcelona.

4 Comments

 • Milagros Morales July 1, 2016

  Superrrrr

  Reply
 • PauC June 27, 2016

  Molt bonic. Enhorabona!

  Reply
 • margarita June 25, 2016

  Felicidades eres una campeona !!!

  Reply
 • Carles Berdonces Serra June 24, 2016

  M’encanta…felicitats !!!

  Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close