GOIG Casa Pons

Date: March 3, 2017

 

GOIG presentan conferencia en los Foros 2017: “Producción Skype”

El próximo lunes 6 de marzo, la School of Architecture de UIC Barcelona, en el marco del ciclo Foros 2017 “The Agency of Architecture”, acoge una conferencia de la plataforma de producción arquitectónica GOIG.

Bajo el título “Producción Skype”, los ponentes plantean un recorrido por temas y conceptos sobre los que se construye su trabajo en común; ideas que nutren formal y estéticamente sus diseños, pero que se expanden para construir una narración propia que se aplica a toda su producción. La intención es explicar no solo los productos, sino los procesos que definen su práctica, marcada por la distancia, YouTube y el realismo.

GOIG es una práctica arquitectónica con base en Londres y Barcelona que busca la alegría de vivir. El estudio fue fundado en el 2015 y está dirigido por Pol Esteve y Miquel Mariné.

Pol Esteve es arquitecto, licenciado por la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona y máster en Historia y Pensamiento Crítico por la Architectural Association School of Architecture (2012). Ha colaborado con MACBA, Olga Subirós Studio y Cloud9, arquitectos en Barcelona, y R&Sie(n), en París. Actualmente enseña en la Architectural Association School of Architecture y es candidato a doctorado en The Bartlett (University College London).

Miquel Mariné es arquitecto, licenciado por la Escuela de Arquitectura de Barcelona (2005). También asistió a la Facultad de Arquitectura de la Universidad Técnica de Delft (TU Delft). Anteriormente colaboró con Plasmastudio en Londres y Carles Muro en Barcelona. Actualmente imparte clases en la Escuela de Arquitectura de Barcelona (ETSAB); en ELISAVA, la Escuela de Diseño e Ingeniería de Barcelona; en ESDI, la Escuela Superior de Diseño, y en el programa de máster en el Istituto Europeo di Design (IED). Ha obtenido el premio FAD de la opinión en 2015.

El trabajo de GOIG ha sido presentado en publicaciones nacionales e internacionales.

Casa Pons

CASA PONS from GOIG on Vimeo.
Fuente: GOIG
Fotografía: Rafa Castells / The Ortitz

Casa pons es un projecte de rehabilitació integral amb afectació estructural en una zona de protecció arqueològica dins el casc històric del municipi d’Alaior a Menorca. L’operació tenia com a objectiu adaptar una casa antiga, que havia estat modificada en diverses ocasions durant els seus quatre segles d’existència, a una forma de vida contemporània. Un dels principals inconvenients era la poca superfície de façana amb la que comptava i la divisió excessiva dels espais interiors, molts sense contacte amb l’exterior i amb molt poca llum.

L’estratègia va ser enderrocar parts de la casa, però preservant aquells elements d’especial interès, per tal de donar més superfície de façana obrint un pati interior i canviant la posició de la façana posterior. A la vegada, es va repensar i reubicar el programa, per tal que els usos s’adeqüessin a les condicions d’il·luminació i confort ambiental segons les estacions de l’any. La casa compta ara amb dos patis en diferents nivells i la possibilitat d’estendre els espais interiors als patis per a crear un continu interior-exterior que pot ser gaudit gran part de l’any.

Els interessos conceptuals i estètics del propietari, les preexistències i el context immediat van permetre desenvolupar tot un seguit d’elements que contenen una forta càrrega simbòlica. Per exemple, les rajoles, desenvolupades amb en Toni Cumella, són composicions de diferents projeccions de les cares d’un cub i una piràmide. Les baranes, desenvolupades segons la tècnica local, subverteixen la dicotomia entre la corba i la recta, present en la majoria de baranes del poble.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Any:
2015

Lloc:
Alaior, Menorca.

Tipus:
Reforma integral

Area:
340 m²

Client:
Privat

Desenvolupament Tècnic del Projecte:
Albert Escolà

Equip:
Harry Davies, Sara González, Laura Pérez

Estructures:
Thinking enginyeria

Constructor:
Calan Busquets

Fusteries:
Verd Neix

Instal.lacions:
Ameller Enrich / Fred Menorca

Ceràmica:
Cumella / Fuguet

2 Comments

 • jack March 5, 2017

  los arquitectos ya no sabemos qué inventarnos

  Reply
  • Jackie March 6, 2017

   + bien creo no saben cuando estar callados

   Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close