Joel Padrosa Ordenació i adeqüació de pati d´illa a Olot

Date: February 3, 2017

Font: Joel Padrosa
Fotografia: Marc Torra | Pep Sau 

Dins del nucli antic d’Olot, de construccions d’habitatges entre mitgeres. Un oblidat i a vegades maltractat pati d’illa posterior, es construeix una piscina, una terrassa i tot el paisatgisme que comporta l’enjardinament de la resta de la parcel.la per tal de trobar un petit refugi de pau dins la ciutat.

La concreció formal és el pla la Terrassa, element de connexió entre el jardí i la casa existent, sustentant una escala volumètrica que comunica la cota de l’habitatge superior amb la del jardí i l’altre excavada de la Terrassa fins a la cota del carrer inferior. On s’allotja tots els serveis de la piscina i el vestidor. La llum penetra a través de la matèria, a exemple de petites perforacions donant l’aire i la privacitat necessària.

La materialitat és unitària, el matrial escollit és totxo, manual i de color gris-blavós. Amb la seva presencia pesada, textura vibrant i color fosc s’integra en el context, definint tots els límits de l’arquitectura. El jardí és un retall de vegetació dins la ciutat, fent agrupacions desordenades d’arbres (faig i bedolls) on aquests ressalten sobre una tanca d’acer natural i finalment la piscina, retallada dins el mateix pla que el jardí, suavitza el contacte entre els dos espais, permetent la connexió per sobre d’ella, deixant el vas de formigó lliscat de color fosc sota els peus. Evocant els rius i gorgues de la comarca on de segur, alguna vegada ens hem banyat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data execució:
Març – Setembre 2014

Superfície:
382,0 m2

Autor:
Joel Padrosa Arquitecte

Col.laboradors:
Construccions Cemap s.r.l (Paleteria)
Serralleria Surinyach s.c. (Serraller)
Olot instal.lacions s.l.u. (Llauners)
Fusteria Planella s.l. (Fusteria)
Alex Serra (Electricista)
Piscines J&S s.l. (Piscines)
L’Arrel (Jardineria)
Subiràs pintura i recobriments (Pintors)

2 Comments

  • Inalco March 9, 2017

    Fantásticas vistas y resultado.

    Reply
  • C.D. February 3, 2017

    Una gran feina. Esperem poder veure més obres teves. Enhorabona.

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close