unparelld’arquitectes Sales a través

Source: unparelld'arquitectesPhotography:  José Hevia
Date: November 13, 2015

Sis noves obertures travessen els murs de càrrega i modifiquen la distribució de l’habitatge pautada per la lògica estructural de l’edifici. Reorganitzen les sales per tal d’afavorir l’entrada de llum natural cap a les peces més interiors i millorar-ne la seva qualitat espacial. Els nous eixos visuals generats desjerarquitzen la relació entre les estances, més diàfanes i permeables, alhora que accentuen la seva continuïtat a través dels nous diafragmes. D’aquesta manera, s’emmarquen i es dignifiquen cadascuna de les escenes quotidianes de la casa: el cuinar, el menjar, el dormir i l’estar.

Els àmbits que ocupen aquestes activitats es tracten de manera singular introduint nous elements que milloren i qualifiquen el seu ús. Així doncs l’àrea del menjador es defineix per un paviment basat en un mosaic de marbre i un taló de fons de columnetes i cortines que filtra la mirada des del distribuïdor. La cuina es racionalitza i s’obre a l’exterior mitjançant un balconet. La sala d’estar ocupa l’espai de la tribuna vidriada i l’habitació gaudeix de la llar de foc com a fita visual.

La reforma vol sumar, reconeix els elements que han configurat l’anterior distribució, no els nega ni els elimina, se’ls apropia, reaprofita allò existent per integrar-los a la nova i posar-los en valor. Així, els obsolets passos de porta, requalificats com a nou mobiliari, adopten el rol de prestatgeries, biblioteques o armaris per a productes de neteja; les fulles de porta esdevenen finestres o porticons.

1 Comment

  • jotabeta November 13, 2015

    No puc deixar d’admirar la moqueta-marbre.
    Bona feina nois!

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close