Sumproject + Souto de Moura Crematorium “Uitzicht” in Kortrijk

Source: Mies ArchPhotography: Luis Ferreira Alves
Date: March 4, 2013

It is a matter of searching for calm and make peace with the impressive landscape of Hoog-Kortrijk. The cemetery of b is a serene place that folds with the landscape, with plateaus that slip rhythmically over the slope. The strength of this place is born especially from its extension and vastness. It is very important to maintain the perspective and the silence. The new crematory is covered with earth and green as the landscape, making part of it. On the roof of the crematory one can recognize some figures of the light and sky, in granite, metal, glas and stone. The new crematory will breathe light and sky, water and landscape, for us the essential things. The crematory will not become a church or chapel, with a religious or mysterious ambiance. Nor will the crematory be a house with a familiar ambiance. The new crematory that we propose will become an extremely sober and righteous building, for a clear and dignified farewell.

1 Comment

  • Aitor 03/04/2013

    ¡Qué novedoso!!! Una capilla-SALA DE ESPERA (¿es posible hacer una capilla más fría y anodina?)

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close