Lluís Clotet, Ignacio Parício Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Author: Lluís Clotet, Ignacio ParicioLocation: Sant Pere de RibesYear: 2004Photography: Lluís Casals
Date: July 27, 2011

Con el fin de suturar el que en los años sesenta surgió como asentamiento de autoconstrucción (hoy ya barrio de Las Roquetas) con el ensanche más reciente de Sant Pere de Ribes, el ayuntamiento decidió generar un nuevo foco de interés en un solar libre del casco urbano. El proyecto que hace frente a este objetivo establece como elemento fundamental de la propuesta una plaza pública, de la que ya se han concluido la urbanización general, el aparcamiento subterráneo y las dependencias municipales, quedando pendientes de finalización, en el año 2006, las viviendas que la rodean.

9 Comments

 • resident a les Roquetes August 4, 2021

  Bon dia, entenc i comparteixo els vostres comentaris, però crec que a banda de mirar el joc de llums, les entregues, el tipus de tancaments …tot super maco, inteligent… caldria parlar amb els usuaris i treballadors, que pateixen un conjunt de deficiències de funcionament: una reververància exagerada. El consum energètic brutal, la llum per treballar no funciona, els moduls interiors de vidre son dificils de netejar, molta calor i fred. etc. etc. Crec que hauriem d’anar mes enllà dels comentaris bonics externs i de composició i veure que a mes l’edifici sigui funcional. Si no serà nomes un edifici pels que hi fan l’article i per major satisfacció dels que no l’utilitzen. Perdoneu pero algu ho havia de dir!!

  Reply
 • sep March 26, 2012

  Jaume
  Tens que fer l'article.
  T'acompanyo i mentres els entretenc tu fotografies.
  Per altra banda podries fer un article amb cámara oculta.

  Reply
 • RogerSR NewNow March 24, 2012

  Hola! Sóc en Roger, estudiant de quart a l'ETSAB i membre del col·lectiu NEWNOW.
  Fa un parell de setmanes vem fer una visita a l'apreciat ajuntament i poguerem fotografiar desde la coberta amb les entrades de llum cenital fins la il·luminació interior empotrada al forjat sense fals sostre. Si us interessen les imatges tot i no ser d'un fotògraf professional us les puc enviar encantat!
  Felicitats pel blog!

  http://www.newnowstudio.com
  newnowstudio@gmail.com

  Reply
 • jaume prat August 26, 2011

  He visitat l'edifici molts de cops. Tinc un problema: no me'l deixen fotografiar per dins! Cas contrari l'article ja estaria fet: és el meu ajuntament preferit dels construiïts a Catalunya durant la democràcia.

  Reply
 • 4rx coupons August 12, 2011

  Lo que me gusta es la estructura cuadrada de los edificios, luego se curva un poco y los ventanales grandes que tiene el edificio, además de la entrada muy iluminada que tiene.

  Reply
 • Anonymous July 30, 2011

  Estaria bé que el Jaume Prat en fes un article… (el públic ja li demana cançons i tot.)

  Reply
 • Anonymous July 28, 2011

  Comparteixo les opions.
  És un edifici excel·lent!
  Penso que aquesta és possiblement, sinó la millor, una de les seves millors obres.
  Tot el projecte traspúa inteligència i savoir faire: des de l'implantació de l'edifici i la relació amb la plaça i el carrer, la manera d'accedir-hi, els recorreguts interns, els espais de treball, fins als acabats.
  La millor mostra de l'estat de gràcia en que es troba en Clotet des de fa uns anys.

  No us perdeu tampoc els habitatges que hi ha al costat (també fets per ell).

  Reply
 • Anonymous July 27, 2011

  Lamento decoros que lo mejor esta en el interior…
  JB

  Reply
 • Anonymous July 27, 2011

  Un dels meus projectes preferits! Magnífic!

  Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close