Jaques de Brouwer Torres d’habitatges a Tilburg

Date: April 7, 2010
 El projecte d’Esteve Bonell a Tilburg m’ha recordat aquest altre molt a prop. Dues torres elegantíssimes de totxo negre amb una planta d’habitatges molt correcta. Tot i que tan sols son dos habitatges per planta i això fa probablement poc eficients des d’un punt de vista econòmic les torres (amb un gran factor de forma), és indubtable que això construeix dos edificis d’una gran esbeltesa, dos totems. Per mi també és molt interessant l’elecció del material ceràmic i la manera d’executar els murs (aparejo del ladrillo) que té alguna cosa a veure amb l’edifici preexistent del costat i també les façanes que resumeixen tota la “transpiració” i il·luminació de l’habitatge en una sola “finestra” que és el tall horitzontal que veiem a les façanes i que resol en solució de continuitat també les terrasses. No sé si coneixeu aquest arquitecte holandés, però sino és així val la pena que el tingueu en compte. JB

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close