Sara Serrano Del Raval al Paral·lel

School: ETSAB Barcelona, Habitatge i CiutatStudio: Jordi BadiaYear: 2015
Date: September 7, 2017 Category: Academic

“Del Raval al Paral·lel” proposa un treball en diferents llocs que es volen relacionar mitjançant seqüències o itineraris urbans. Recorreguts a través d’espais públics que connectin les diferents escales d’actuació, es planteja una major implicació amb el teixit, existent, amb els interiors d’illa, amb la rehabilitació de peces existents i amb totes aquelles especificitats urbanes pròpies del Raval.

S’intenta apostar per la continuïtat del carrer, de la façana com estructuradora de l’espai públic, que ens acompanya al llarg del recorregut i ens obre a l’interior d’illa. La importància de la forma per estructurar l’espai i de la materialitat per inserir els volums de manera natural a Ciutat Vella, és la prioritat d’aquesta proposta. No només es presta atenció a la forma urbana i la tipologia d’habitatge, sinó que s’hi posa un accent especial als espais col·lectius, tractant de recuperar la dignitat d’aquests.

La importància de la materialitat pren gran sentit tractant-se d’un entorn com el raval, com aconseguir una “reinterpretació” de les façanes del lloc sense perdre la relació amb l’entorn més proper, és una de les preguntes que es plantegen a l’hora de dur a terme la proposta.

Una gelosia continua, permet obertures molt més grans de l’habitual al barri del raval, protegint la privacitat, però al mateix temps aconseguint interiors d’habitatges molt més lluminosos de l’habitual. Un cert desorde en la composició i la utilització de peces convencionals, relacionen els edificis amb l’entorn.

5 Comments

  • Javier Cano 09/09/2017

    Totalmente de acuerdo con Tomás. Enhorabuena!

    Reply
  • assaasas 01/14/2016

    3er año?, una maquina.

    Reply
  • Marc 10/28/2015

    Un treball impecable. Demostra una gran delicadesa i un tracte curós dels detalls. Una gran forma de relacionar paviments, façanes i persones sense deixar de ser, per damunt de tot, una solució funcional a un tema tan agut com la il·luminació en el Raval. Per a posar-hi una pega, em sembla que en l’alçat més llarg seria més adequat apostar per una major presència de la gelosia en planta baixa per tal de no perdre la continuïtat que tant es busca. Però res, és criticar per criticar.
    Felicitats! És un gust veure treballs d’aquest nivell en un curs en el qual no es sol arribar a una escala tan detallada. Segueix així, es nota que t’hi sents còmoda!

    Reply
  • Sandra 09/30/2015

    Excelente proyecto! La representación gráfica es genial y explica muy bien la esencia del proyecto. Felicidades!

    Reply
  • Tomas 09/24/2015

    Menudo nivelazo para ser un proyecto de 3°. ENHORABUENA!

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close