Sauquet Arquitectes Estudi Lacy

Source: Sauquet ArquitectesPhotography: José Hevia 
Date: April 5, 2016

Nou estudi! Hem llogat la planta baixa d’una casa de Sabadell, 4 metres d’ample i molts de llarg, tipologia residencial típica de principis del segle XX a Catalunya. El local era un antic taller i més tard va ser un garatge. Donant al carrer té una gran porta de fusta que donava accés a un únic espai interior. En la part posterior hi havia un bany a l’aire lliure i un porxo obert a un pati orientat al sud. Aquest pati era originalment una bassa.

La intervenció s’ha centrat bàsicament en dos àmbits: l’entrada i el pati de darrere. A l’entrada s’ha reciclat una porta i una vidriera que el nostre fuster tenia al magatzem del seu taller, les hem col·locat a 1,8 metres de la façana, generant un porxo obert al carrer. A la part de darrere de l’estudi hem cobert part del pati amb una estructura lleugera d’acer i vidre, guanyant un espai que utilitzem com a sala de reunions. El bany a l’aire lliure és ara interior. La galeria és un captador d’energia per a l’hivern, i durant l’estiu es converteix amb facilitat en un porxo, ja que queda protegit del sol amb un tendal col·locat per sobre del vidre.

A l’interior, hem mantingut les parets i el sostre originals. Hem convertit una de les parets en un prestatgeria contínua que s’utilitza com a biblioteca/arxiu. Tot el paviment és una tarima de fusta, per sota passen les instal·lacions. Hem aprofitat també el mobiliari de l’antic estudi “Muntañola, Pedragosa, Sauquet, Valls”. Les taules dels anys seixanta, juntes, configuren ara un espai de treball que hem situat al centre.

Els nous espais són molt agradables… tan la llum, com els materials càlids, la transparència … Ens agrada treballar aquí! Una escala d’acer connecta la galeria amb el pati del darrere. Aquest s’ha pensat com un espai per relaxar-se i prendre el sol si cal … però, bàsicament és on construïm les mostres d’obra i les maquetes!

10 Comments

  • Gerard Carreras April 9, 2016

    Felicitats Roger i companyia! L’àmbit de treball d’un despatx mostra l’arquitectura pròpia

    Reply
  • Pilar April 7, 2016

    Me encanta!!! Debe ser un gustazo trabajar en un lugar así. Enhorabuena! Lo único que cambiaría son las sillas de la zona de reuniones… Ah y pondría la web del estudio…también en castellano!

    Reply
  • iago lópez April 5, 2016

    Enhorabona, Guillem&Co! Un gran projecte i un espai genial per treballar.

    Reply
  • Ferran Martín (@ferranmartin) April 5, 2016

    Senzill, elegant, funcional, estètic, lluminós i molt agradable.
    Solucionant brillantment l’espai de reunions cosint amb la greca metàlica.
    Felicitats.

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close