Vincent Van Duysen Pool House of house P in Kortrijk, Belgium

Source: Vincent Van Duysen
Date: February 21, 2013

The pool house extension for this French style house built in 1954 was conceived as a free standing garden pavilion in its green setting. The architect, Vincent Van Duysen, chose to work with austere and pure forms, materials and colours, in order to create an exciting confrontation with the style from the existing house. The only connecting element between the villa and its pool house is a slender anthracite painted brick wall. This wall also parts the main house, garden and pool from the owner’s adjacent practice/porterhouse.

 

1 Comment

  • Rendering Architecture 02/22/2013

    The anthracite painted brick wall gives a nice effect to the facade

    Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
Close